Billig og professionel gulvafslibning i København

18 marts 2019 Astrid Pedersen
Billig og professionel gulvafslibning i København

Selv de mest massive trægulve i høj kvalitet bliver med tiden grå og kedelige i overfladen. Denne slitage skyldes mestendels støv og skidt, som bliver trådt ned i træværkets overflade, og som har bedre betingelser for at indlejre sig i træværkets fibre, når disse er blottede og udtørrede. Udtørringen sker, når den beskyttende hinde af olie eller sæbe, som træværket har modtaget ved seneste efterbehandling (enten i forbindelse med at gulvet blev lagt, eller som led i en gulvafslibning) er slidt væk.

Man kan gøre meget for at forsinke denne proces – trægulve, som er behandlet med olie, lud eller sæbe, skal vedligeholdes ved hyppig og grundig vask med særlige sæber, som både plejer og beskytter træværket. Hvis man sørger for at opretholde denne rutine, kan gulvet holde sig flot i mange år. Men selv om slitagen sker i et langsommere tempo, vil gulvet stadig over tid blive slidt. Og den dag, du oplever, at du ikke kan få dit gulv pænt og rent ved almindelig gulvvask, er det på tide med en gulvafslibning.

Kan mit trægulv tåle en gulvafslibning?

Langt de fleste trægulve, som er sunde og intakte, kan tåle en gulvafslibning. I forhold til en gulvafhøvling er en gulvafslibning en særdeles skånsom procedure. Ved en gulvafslibning fjernes højst to millimeter af træværkets overflade, hvilket i de fleste tilfælde er fuldt tilstrækkeligt for at få trægulvet til at fremstå pænt og ensartet, som var det ganske nylagt.

En professionel håndværker vil have kompetencen til at vurdere, hvor meget det er nødvendigt at slibe af overfladen på dit gulv, således at der ikke slibes mere bort end højst nødvendigt, og dit gulv vil kunne tåle flere afslibninger i løbet af sin levetid. Derfor bør du vælge en dygtig og erfaren håndværker til opgaven frem for at gøre det selv.

Få et tilbud på billig gulvafslibning i København på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder

24 august 2015

Valg af a-kasse

18 august 2015

Find din stil