Botox / Azzalure – hvad er det, og hvordan virker det?

05 februar 2018 Camilla Skøtt
Botox / Azzalure - hvad er det, og hvordan virker det?

Behandling med Botox / Azzalure bliver mere og mere almindeligt herhjemme, og det skyldes, at indgrebet er enkelt og effektiv – og det efterlader patienten med et yngre, naturligt look, hvor både mimikken og følesansen bevares.

Men hvordan foregår sådan et indgreb egentlig, hvor længe holder effekten og hvad er det helt præcis, Botox gør ved huden? Det har vi taget et kig på, og du er velkommen til at læse med, så du kan blive klogere på området.

Hvad er Botox / Azzalure?

Hvis du har været ved at kigge på Botox-behandlinger, så er du med sikkerhed også faldet over ordet Azzalure. De to navne er to sider af samme sag, da der blot er tale om handelesnavne på de godkendte lægemidler, der indeholder det aktive stof botulinum toksin A. Stoffet har været godkendt og brugt i Danmark siden starten af 80’erne.

Hvordan virker Botox?

En behandling med Botox / Azzalure fungerer ved at man hæmmer nerveimpulsen til de såkaldt mimiske muskler. Sammentrækninger i ansigtets mimiske muskler fører ofte til rynker i panden, ved øjnene eller mellem brynene  – og det er de rynker, man behandler ved hjælp af Botox.

Effektiv botox hæmmer som sagt nerveimpulsen, hvilket får dem til at slappe af og huden til at glatte sig hud. I sidste ende giver det et yngre og mere oplagt ansigtsudtryk.

Selv om det lyder en smule omfattende og skræmmende med Botox, så er der ikke noget at være nervøs for. Behandlingen foregår ved hjælp af en injektion, og det eneste, du mærker, er et lille stik. Derudover kan det stramme lidt, når geleen bliver lagt. Begge dele kan modvirkes ved lokalbedøvende creme inden behandlingen, hvis du ønsker det. 

Hvor ofte skal man behandles?

En behandling med Botox / Azzalure begynder at virke efter 1-2 dage, og efter knap 14 dage vil den fulde effekt være opnået. Efter 3-4 måneder begynder virkningen at aftage, og derfor er det nødvendigt med kontinuerlige injektioner, hvis det unge og oplagte udtryk skal bevares.

Skræmmende billeder af mimikløse ansigter virker afskrækkende på mange, men hvis du som patient sørger for at være i professionelle hænder, så er der ingen fare ved Botox. Rynker og linjer vil blive glattere, ansigtet vil fremstår yngre og mimikken vil være fuldt bevaret.

Ingen offentlige behandlinger

Botox-behandlinger støttes ikke af det offentlige, og derfor er det nødvendigt at henvende sig på et privathospital, hvis man ønsker mere viden og eventuelle indgreb. Her foretages der en forundersøgelse, og efterfølgende skal der ifølge lovgivningen gå en uge, inden patienten kan bestille tid.

Flere Nyheder