Hold en fest med dig selv som gæst

22 august 2016 Camilla Skøtt

De fleste af os har prøvet at holde en fest, og når gæsterne er gået hjem, har vi stået med følelsen af ikke at have været ordentligt til stede. På grund af madlavning. Der er ikke noget værre end at stå i dampen fra gryderne, mens snakken går i rummet ved siden af – slet ikke når man selv er den, der har inviteret til fest.

Prøv at lægge en slapper på præstationshysteriet, og tillad dig selv at være med til festen i stedet. Med mad ud af huset København får du delikat mad uden al besværet. Du kan være til stede og nyde samværet med dine venner og familie.

Hvilken form for mad?

Hvilken type af mad du skal vælge afhænger af festen, du skal holde. Bliver I mange eller få? Skal arrangementet holdes om morgenen, formiddagen eller til aften? Og er du til traditionel mad, der portionsanrettes eller til buffet? Eller måske endda til fingermadder og tapas?

Der er mange overvejelser at gøre, så tænk først og fremmest over, hvordan du ønsker stemningen skal være til festen. Skal det være en fest, hvor samværet og fællesskabet er i centrum eller skal det være en fest, hvor maden er omdrejningspunktet?

Hvis du hælder til førstnævnte, så er det måske mest tidspunktet på dagen, der afgør, hvilken type mad der er er bedst. Skal arrangementet forgår om morgenen eller om formiddagen, så kunne brunch være et godt bud. Med brunch er det let at vælge forskellige retter, der passer til alle – store såvel som små. Skal festen foregå op ad eftermiddagen, så er sandwich, smørrebrød eller lækre håndmadder en god mulighed, og bliver gæsterne helt til aften, så er tapas en fantastisk måde at stille sulten på. Med tapas gælder desuden det samme som med brunch: det er let at finde retter, der passer til enhver smag.

Find inspiration på bloggen

Mangler du inspiration til at vælge de rigtige retter til din fest, så følg med her på bloggen. Der kommer hele tiden nye indlæg, der handler om lækker mad ud af huset. Vi er nemlig en god flok mennesker, der har den enkle holdning, at en fest først og fremmest handler om samvær – og samværet kan kun komme i fokus, hvis maden spiller og alle er til stede – også arrangøren. 

Ovenstående kan lykkes, hvis du vælger et cateringfirma til at stå for maden. Prøv det! Du vil elske at være gæst til din egen fest.

Flere Nyheder