Lav fraværsregistering på mobilen

06 september 2016 Emilie Jacobsen

Det er en god ide at give sine medarbejdere mulighed for at fraværsregistrere på flere forskellige platforme. Det kan gøre det nemmere for dem at få det gjort. Hvis man skal logge sig ind på sin computer, og måske endda kun kan gøre det via sin arbejdscomputer, kan man hurtigt glemme at få det gjort. Hvis man ligger derhjemme på sofaen og er syg, kan man godt bruge to minutter på fraværsregistrering, men hvis man ikke har mulighed for det, får man det nok ikke gjort. Og så kan det være, at man glemmer det, når man er tilbage på jobbet igen. Der er jo også så meget andet, man skal tage sig af. 

Bitabiz er et smart system til fraværsregistrering, der fungerer på flere forskellige platforme. Det gør det muligt for ens medarbejdere både at fraværsregistrere på computer, tablet og telefon. På tablet og telefon kan man downloade en app, der gør fraværsregistreringen nem. Når medarbejderen ved, at han eller hun kommer til at være fraværende, kan de derfor hurtigt gå ind via deres mobiltelefon og melde sig fraværende. Det kan være gennem deres private telefon eller deres arbejdstelefon. På den måde er registreringen af fravær gjort så nem som muligt. 

Bitabiz kan samarbejde med jeres lønsystem og sende oplysningerne direkte videre til det. Det giver et hurtigt og effektivt system, hvor der ikke er en medarbejder, der behøver at overføre registreringerne manuelt. Det sparer en masse tid og energi, når der skal laves løn. 

Hvis dine medarbejdere bliver syge, er det nemt for både dig som leder og for dem at se, hvor mange sygedage de har haft i løbet af året. Det er ellers noget, man ofte ikke er opmærksom på. Hvis du som leder kan se, at en af dine medarbejdere har haft mange sygedage, kan du med fordel tage en snak med dem. Det er irriterende for virksomheden, hvis de er meget væk, men det kan jo være, at der er en god grund til det. Mange sygedage kan ofte også dække over andre problemer end reel sygdom. Det kan være, at medarbejderne er deprimerede eller stressede. Så kan en samtale være en måde at få dem i gang med noget behandling og få mindsket deres arbejdsbyrde. På den måde undgår du som chef en langtidssygemelding af en af dine medarbejdere. Det er meget svært at komme tilbage fra en langtidssygemelding og tager tid at komme ind i rutinerne igen. 

Flere Nyheder