Rekruttering af medarbejdere? Vælg en professionel rekrutteringskonsulent

16 april 2018 Astrid Pedersen
Rekruttering af medarbejdere? Vælg en professionel rekrutteringskonsulent

Skal du som virksomhedsejer, leder eller HR ansvarlig ansætte en eller flere nye medarbejdere, bør du være forberedt på, at der venter en lang og – til tider – omstændelig proces forude. Rekruttering af nye medarbejdere og kolleger er ikke noget, der er gjort med at indrykke en jobannonce på en job portal, og så bare læne sig tilbage og vente på, at de helt rigtige medarbejdere begynder at melde sig. En korrekt udført rekrutteringsproces kræver en del mere forarbejde i form af analyse og planlægning end som så. Og en fejlslagen rekruttering kan ende med at komme til at koste virksomheden dyrt – så dyrt, at det slet ikke kan betale sig ikke at alliere sig med en rekrutterings specialist fra begyndelsen.

Find de helt rette medarbejdere med professionel rekruttering

Forestil dig for eksempel, at du skal have en nøgleposition som udvikler besat. Da du ikke kender så frygtelig meget til arbejdsområdet, bliver formuleringerne i dit stillingsopslag meget vage og upræcise – og, i værste fald, fejlagtige. Dette bevirker, at de ansøgere, du får, søger jobbet på forkerte forudsætninger – og du spilder såvel deres som din egen tid. Skulle det gå så vidt som til at du rent faktisk ender med at ansætte en af ansøgerne, kan du risikere at have skudt helt forbi målet, hvad angår såvel kompetencer og kvalifikationer som personlige egenskaber og forventninger til stillingen. Og så skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, hvordan en sådan disposition vil komme til at koste virksomheden penge.

Rekruttering af medarbejdere ved professionelt rekrutteringsfirma

En virksomhed, som er specialiseret i rekruttering af medarbejdere, vil kunne hjælpe dig med alt fra analyse af virksomhedens behov over udfærdigelse af stillingsopslag på baggrund heraf til udvælgelse af egnede kandidater, samtaler og diverse tests af disse kandidater. Når feltet er tilstrækkeligt indsnævret, kan du eventuelt selv komme på banen. Du kan få mere at vide om professionel rekruttering på dedikation.dk

Flere Nyheder